lørdag 25. februar 2012

Hjem kjære hjem..

Selv om dette ikke er en interiør blogg, så er det ikke til å legge under en stol at jeg er over gjennomsnittet interessert i dette. Jeg drømmer om en haug med penger så vi kan pusse opp huset. Men et gammelt 70-tallshus lar seg ikke forandre til en "Herrgård" med enkle knep.. ;) Men så er det gøy å se hva andre får til da! Vi har det jo helt greit. Skal ikke klage :)


For nå er det opplest og vedtatt - shabby chic er ut - inn med gamle ting fra gamle dager (ikke bare en "look-a-like") og NATUR. Bring naturen inn i stua står det skrevet flere steder. Og dette er jo fint! Det kan absolutt kombineres med hvite vegger også (selv om det nye inn fargen på vegger i år, visstnok er grønn..) Men gamle vakre brukte trebord, tregolv osv er jo flott. Ulveputer og bjørner i lamper (vist på God morgen Norge) er også inn i år. Ganske morsomt, særlig hvis man kjører stilen fullt ut. Men det blir nok ingen ulveputer her..


Jeg så på "Vakre hjem" i går på Fem. Der viste de hjemmet til Evy Kasseth Røsten (Forøvrig fra vårt gamle hjemsted Tåsen). Dette er til nå det vakreste hjemmet de har vist på dette programmet. Gamle og nye ting i skjønn forening. Noen av møblene var bare en drøm!


Dette med gammelt og natur er en fin stil. For folk på landet med tregolv, ubehandla trebord og elghode på veggen kommer det jo helt naturlig! (neida ;)


Men så er det jo den litt mer lekne stilen med store fargerike bokstaver og morsomme mønster hengende på vegg, i puter, noen møbler osv. Denne stilen er jo enklest å få til fordi det er kun små detaljer som kan gjøre en stor forskjell. Særlig hvis man har strebet mot et shabby chic hjem og det meste er lyst i fra før! Jeg liker alt dette. Blande stiler man liker. Det er vel smartest også.


For et år siden fant jeg en helt nydelig ramme på Loppis. Inni ramma var det en tegning datert fra 1921, og dette var ikke åpnet, så ramma var gammel! Nå henger den på veggen med et bilde av Svein Markus laget på Antik net. Så er det bare å håpe på at jeg kan spore opp en like fin ramme der jeg kan ha et bilde av Mia etterhvert :)

Ingen kommentarer: